dinsdag 1 november 2011

mijn wiskunde-haat

Heeey!
Vandaag ga ik jullie even vertellen waarom ik zo'n bloedhekel aan wiskunde heb. Misschien denk je, waarom dat nou weer, maar dat hoort helemaal bij mij en mag dus ook niet op mijn blog ontbreken!

Het was al zo vanaf les één; als een klasgenoot een berekening op het bord schreef en het daarna snel uitlegde, was ik bijna altijd de enige die nog steeds met nietsziende oogjes naar het bord staarde, terwijl ik er wanhopig probeerde achter te komen wat er was gebeurd in die afgelopen minuut daar. Vervolgens vroeg ik of ik het nog een keer uitgelegd kon krijgen, waarna de leraar geduldig de hele formule nog eens doornam. Daarna moesten we opgaves gaan maken, en dat was echt een nachtmerrie. Als degene waar ik naast zat ongeveer op de helft was was ik nog bij 1a.
Het zou ook aan onze leraar kunnen liggen die we momenteel hebben. Het is echt een stereotype wiskundeleraar; dik, overhemd, rond brilletje en echt waar, MET EEN ECHTE ITALIAANSE KRULSNOR! Hoe dan ook, hij heeft de vervelende gewoonte om als je om uitleg vraagt gewoon precies op te lezen wat in het boek staat. Dan denk ik echt, sjongejonge, meneer, lezen kan ik wel hoor, het gaat om wiskunde hier?! Heel vermoeiend.
Het zou ook aan mijn rekenmachine kunnen liggen. Die heeft echt vreemde gewoontes, soms gaat hij wel aan, soms niet, en dan moet je hem drie keer op de tafel slaan en dan doet hij het weer wel? Elke keer tijdens een proefwerk is het helemaal stil, en dan opeens: BANG. BANG. BANG. Hoor je mij weer drie keer met mijn rekenmachine op de tafel slaan, en dan hebben mijn klasgenoten echt zoiets van: Ohja, hanna weer met haar rekenmachine. Vrij genânt, haha.
Het zou ook aan mijn klas vol mensen met wiskundeknobbels kunnen liggen. Krijg ik echt spontaan een minderwaardigheidscomplex van, zoals zij nonchalant hun proefwerk met een dikke 9 in ontvangst nemen.
Het is wel duidelijk, wiskunde is niet mijn ding en zal het ook nooit worden. Ik zou ook echt nooooit wiskunde voor mijn plezier doen, dat is gewoon ondenkbaar. Maar weetje wat ik wel graag voor mijn plezier doe? Een post schrijven over hoe verschrikkelijk wiskunde is, haha.
Heeel veel liefs,
xxxx

2 opmerkingen:

  1. Aaw.. ik haat Wiskunde ook, haha. Alleen snap ik het nog wel, meestal dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook een hekel aan wiskunde, gelukkig heb ik het ook niet meer op deze studie!

    BeantwoordenVerwijderen

Sit down, have a cup of strawberrytea and please leave a comment. ♥