vrijdag 11 november 2011

be confident!

Hello dear readers!
Vandaag wil ik met jullie mijn ervaringen over vrienden maken delen! Vrienden maken is leuk en moeilijk tegelijkertijd. Maar als het lukt krijg je er heel veel voor terug. Dit jaar heb ik een nieuwe klas gekregen en ik hou van mijn klas!
Hoedanook, klik op meer lezen voor mijn ervaringen met vrienden maken!
Dat plaatje moest ik even met jullie delen(:

Jaaaa, mijn eerste schooldag was echt zenuwslopend. Ik weet het niet helemaal precies meer, het is alweer 3 jaar geleden. Wij gingen met onze school, Kandinsky college in nijmegen, op brugklaskamp op het veld achter de school. Helemaal zenuwachtig liep ik met 2 andere meisjes uit groep 8, alleen daarom al niet echt een reden om nerveus te zijn, naar de hoofdtent waar we onze tassen konden dumpen.  Daarna gingen we naar een lokaal met onze klas en mentor, om kennis te maken. Je moest je naam zeggen en wie je kende, en ik werd helemaal rood toen ik aan de beurt was. Vreemd, ik hoefde drie namen te zeggen, 14 letters en toch vond ik het doodeng! Helemaal niet nodig natuurlijk, maar daar dacht ik op dat moment echt niet aan. Het allerengste vond ik toch wel als ik geen vrienden zou krijgen. Het is waar. Vrienden maken school leuk, ze slepen je erdoorheen. Je hebt ze nodig, want school kun je echt niet alleen overleven!
Dus, zoals ik al schreef, heb ik dit jaar een nieuwe klas gekregen na de zomervakantie. Ik had het best wel redelijk leuk in mijn vorige klas, maar deze klas is echt top! Ik heb heel veel lol met ze!
Geloof me, ik was weer best zenuwachtig, net als op dag 1 van de middelbare school. De eerste dag ging voorbij, en omdat onze klassen gemixt waren waren er echt groepjes van oude klassen. Het contact was voornamelijk oogcontact en heel af en toe een standaard zinnetje als: 'Ik heb echt geen zin in school, jij?' Dat soort dingen. Ik ben best vreemd qua nieuwe contacten leggen. Op het begin ben ik een beetje verlegen. Dan kom ik los en praat ik lekker veel. Vervolgens weet ik juist weer niet zo goed een gespreksonderwerp en als ik mensen een tijdje ken dan klets ik er weer vrolijk op los. Het wisselt vaak per dag en het is vrij vermoeiend. Nu ken ik iedereen wel gewoon en praat ik gewoon veel. Ik heb wel veel geleerd over vrienden maken dit jaar. De toptips op een rijtje:
1. Maak op dag 1 veel oogcontact en wees opgewekt. Zo laat je zien dat je open voor anderen staat.
2. Bedenk als je niet zo'n prater bent van te voren wat gespreksonderwerpen. Dit klinkt awkward, maar het werkt vrij goed. Bedenk wel dat de allerleukste gesprekken spontaan zijn. Laatst nog, een meisje uit mijn klas vroeg zomaar, uit het niets, of moedervlekken vastliggen bij je geboorte of dat je ze later ook nog krijgt. Het klinkt vrij raar maar daardoor hadden we een heel leuk gesprek.
3. Grapjes maken werkt ontzettend goed. Mensen vinden het gezellig om bij jou te staan als je af en toe een leuke opmerking maakt.
4. Durf aan mensen te vragen of ze al naast iemand zitten en zo nee, dat jij wel naast ze wilt zitten.
5. Als je verlegen bent, je bent niet de enige. Niet iedereen heeft zoveel charisma.
6. Laat je niet ontmoedigen als het niks word. Met sommige mensen heb je een klik, bij sommige mensen niet. Klaar. Punt. Dat is gewoon zo en dat ligt niet aan jou!
7. Be yourself, be confident, you're beautiful! Echt, je bent goed zoals je bent, en mensen moeten jou maar nemen zoals je bent! Draag op je eerste schooldag kleren of make-up die je zelfverzekerd maken, je lucky underwear voor mijn part. Als je lekker in je vel zit, merken anderen dit ook. En dat heeft natuurlijk positief effect!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden en leuk vonden om te lezen.
Vinden jullie dit soort posts leuk?
Heel veel liefs!

2 opmerkingen:

  1. Leuke post! Haha, dat heb ik ook, dat ik helemaal rood word enzoo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, bedankt voor je leuke reactie! Superleuke post! En tuurlijk gaan we elkaar volgen! Ik volg je nu!

    Liefs,xx

    BeantwoordenVerwijderen

Sit down, have a cup of strawberrytea and please leave a comment. ♥