dinsdag 21 februari 2012

Any day spent sewing, is a good day. ♥

Hallo allemaal!
Ik hoop dat jullie tot nu toe een fijne vakantie hebben. Ik wel! Vandaag ben ik bij een vriendin geweest, het was heel erg gezellig. Ik moest helaas ook nog wat aan school doen, biologie leren en mijn speech dertig keer oefenen. Ik ben het nu al beu, en de echte pret is nog niet eens begonnen! Gelukkig maakte mijn nieuwe kanten jurkje van musthavefashion.nl alles goed, ik zal hem binnenkort laten zien!
Gisteren was ook een leuke dag: eerst heb ik heerlijk uitgeslapen, daarna een lekkere smoothie als ontbijt gemaakt en daarna heb ik bijna de hele dag achter de naaimachine gebleven. Wat klinkt het vriendloos als ik het zo opschrijf, maar ik heb me prima vermaakt! Ik had namelijk een schattig stofje gekregen van een vriendin omdat ze wist dat ik helemaal into naaien ben op het moment, en daar wilde ik graag nog een taillerokje van maken! Ik had laatst ook nog een leuke elastieken band met sierrandje gescoord, dus die kon ik mooi gebruiken! Benieuwd naar hoe het naaien verliep en het eindresultaat? Klik snel op 'more strawberrytea'!

Bij dit rokje is er één ding waar ik echt het allertrotst op ben: ik heb het helemaal zelf gedaan. Bij het vorige taillerokje, klik hier, heeft mijn moeder heel erg veel geholpen, ook omdat ik echt geen flauw benul had hoe de naaimachine werkte. Ik heb heel erg veel van mijn moeders hulp geleerd, zoveel dat ik het wel aandurfde om het nu zélf te doen!
Op gegeven moment had ik het rokje bijna helemaal af, maar toen... bleek dat hij veel te kort was. Het was gewoon niet om aan te zien. Mijn moeder opperde of ik er dan niet iets als kant onder kon doen, maar dat is nog altijd behoorlijk doorschijnend. Eenmaal op mijn kamer pakte ik een zwarte sjaal die licht doorscheen en deed hem bij wijze van 'prototype' onder het rokje. En eigenlijk stond dat erg leuk! Dus, dat is de zwarte rand die je ziet; een sjaal die een tweede leven kreeg!
 Het sierrandje van het elastiek.
 De 'sjaal'-onderkant.
 My outfit. Ik hem maar gewoon iets uit de kast getrokken dat niet té erg zou zijn, dus echt supermooi is de outfit niet, maar het ging om het rokje!


Yep, ik ben erg blij met het resultaat en dan vooral met het feit dat de sjaal er totaal niet uitziet als een sjaal, ik hoop dat jullie me snappen (:
En geloof het of niet, morgen ga ik weer een rokje maken. Dit keer zwart met witte stippen, hopelijk lukt hij! Natuurlijk laat ik jullie dat allemaal zien, samen met het nieuwe kanten jurkje I'm deeply in love with!
Liefs en fijne avond nog!

22 opmerkingen:

 1. erg leuk rokje! <3
  ik heb helaas nog geen vakantie, dit is mijn laatste weekje...
  &dan eindelijk een week vakantie! (:
  geniet van je vrije dagen! xliefss.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk rokje! Woop, vakantie is it. :) Druk, maar loving it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeh. Dat is een mooi stofje!
  Maak je vaker dingen zelf?
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Echt mooi! Ik heb ook een keer een rokje gemaakt met mijn moeder, maar die was eigenlijk veel te recht geworden. Ik ben nog opzoek naar een bloemenstofje om zo´n rokje te maken, dus ik ga nog een keer naar de markt! Wat creatief van die sjaal! Maar hoe maak je dat elastiek er boven aanvast, want ik neem aan dat het rokje veel wijder is dan het elastiek?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kan dat jij dat mooi maken! Ik kan nog geen eens een rechte strook stof knippen, bij wijze van spreken. Mijn vriendin kan dit trouwens ook. Die heeft deze winter een eigen jas gemaakt.
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke outfit!
  dat rokje is echt cute<3
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, k snap het zelf nog niet, maar mijn moeder wel, dus mij kan mij wel helpen. Haha, en jij dan met je 2-talig onderwijs! ;) Of was jij dat niet ? Nu weet ik het ook niet meer ;O

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha ik heb nog geen vakantie :( Maar zo te zien geniet jij er lekker van! Wat een leuk rokje heb je gemaakt! Erg mooi! hihi.

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk rokje, klinkt als een geslaagde dag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke hobby =D Dat hoor je niet vaak meer in deze moderne tijd. Ik en Marit zijn beste vriendinnen en zijn vorige week ook voor het eerst op pad gegaan naar leuk kleding. We hadden nog wat oude broeken en Marit heeft aan de zijkant veters gemaakt. En ik ga een kort broekje met ritsen maken. Heb helaas nog geen vakantie, maar in de vakantie ga ik ermee beginnen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat leuk gedaan!
  Heel creatief zou ik zelf niet zo snel verzinnen
  liefs, florence

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, goed gelukt! Is echt een schattig rokje geworden :).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gaaf rokje!
  Ik heb afgelopen week de naaimachine van mijn oma gekregen, dus ik kan ook lekker aan de slag.. (:
  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. erg schattig rokje, super dat je dat zelf kan maken! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt echt een leuke blog, ik ga je volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Sit down, have a cup of strawberrytea and please leave a comment. ♥