woensdag 30 januari 2013

A river flows, tears we wept.

Een iets minder goede avond.
Eergisteren was een absurde dag. Ik zat rustig in de bus naar school toen mijn zusje, die ook in de bus zat, gebeld werd door mijn moeder, om te vertellen dat opa was gestorven. Nu was de situatie rond mijn opa al erg kritiek, maar als je zo uit het niets te horen krijgt dat hij is overleden is toch wel heel erg heftig. Ik ga niet het hele verhaal hier op internet gooien, hoe lief jullie ook zijn, maar het komt erop neer dat het misschien wel beter zo is. Hij was al zo lang ziek en het begon uitzichtloos te worden.


Ik voel me raar, het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen. Met vlagen ben ik heel verdrietig, maar zodra ik me onder andere mensen begeef kan ik het grotendeels helemaal loslaten. Erg fijn, maar het is ook goed om er wel veel mee bezig te zijn, anders heelt het nooit. Ik heb nog nooit een dierbare verloren, lucky me, maar dat maakt het wel extra lastig. Tips zijn ontzettend welkom.

16 opmerkingen:

 1. Heel erg vervelend voor je! Er mee bezig zijn is goed, maar soms is wat afleiding ook wel fijn. Altans dat zou ik denk ik vinden. Heel veel sterkte!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte Hanna! Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, dus ik kan er ook geen tips voor geven. Misschien helpt tekenen? Helpt bij mij wel als ik even alles wil vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte, dit zijn altijd vreselijke dingen om te horen. Wel goed dat je samen met je zusje in de bus zat toen je het hoorde, je was in ieder geval niet alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd! Wat een verschikkelijk nieuws! Ik heb geen tips voor je... Maar ik snap dat het ongeloofbaar is! Heel veel sterkte Hanna, ook voor je familie! En durf te huilen! liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah heel veel sterkte, gecondoleerd. Afleiding is goed, maar soms moet je het inderdaad toch even verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte lieve Hanna, gecondoleerd. Ik heb het zelf ook erg moeilijk gehad om het te verwerken, vooral omdat ik mijn opa maar 1x per jaar zag (hij woonde namelijk in Zwitserland) en omdat ik op trainingskamp was toen hij stierf. Ik vond het toen erg lastig om even alles weg te "huilen" omdat ik me groot wilde houden. Toen heb ik een dag samen met mijn broer (die ook mee was) in het appartement gezeten en hebben we gepraat over opa. Over de leuke dingen, maar ook over waar we hem mee gaan missen. Ik vond het toen vervelend dat mijn ouders en kleine zusje er niet waren, dus ik denk dat je vooral bij de mensen moet zijn met wie je graag wilt zijn en die snappen hoeveel hij voor je betekende. En denk niet alleen maar aan het feit, maar ook vooral aan de fantastische dingen die je samen hebt mogen beleven, dat hielp voor mij heel erg! Sterkte ermee en succes, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend! Gecondoleerd met je opa en veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gecondoleerd lieve hanna, heel veel sterkte. <3 Ik snap hoe moeilijk het is, het is heel lastig om te bevatten. Ook omdat je opa misschien niet iemand is die je iedere dag ziet, dat maakt het ergens juist alleen maar ingewikkelder. Ik hoop dat je op school een beetje afleiding hebt, of in ieder geval toch ook plezier kunt hebben en even ergens anders aan kunt denken. En natuurlijk, het is belangrijk dat je aan je opa denkt, maar ik bedoel meer dat je dan even je verdriet een beetje kunt vergeten en ook weer gezellig kunt lachen, ondanks dat het pijn doet dat je opa er niet meer is. Want vergeten doe je het nooit, maar verder gaan is wel heel erg belangrijk. Je opa zal hartstikke trots op jou zijn. <3 Heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pff, dat is echt heel rot.. Gecondoleerd en veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen

Sit down, have a cup of strawberrytea and please leave a comment. ♥